Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τιραμισού * Παραδοσιακή Ιταλική Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ

120 γραμμάρια ζάχαρης


4 αυγά


500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε


Κακάο για πασπάλισμα


1 πρέζα αλάτι


Καφές espresso






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.

+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε  με το μείγμα των κρόκων.

+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει  σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε  στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.

+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους

+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ  και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.

+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά  τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.

+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα


+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

 

*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κουλουράκια Low Carb από Quaker , νιφάδες βρώμης kai μέλι




ΥΛΙΚΑ

500γρ. βρώμη 
1κ.σ. baking powder
250ml Μέλι (καστανόμελο)
100ml Κονιάκ
Muesli

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μέλι μέχρι να μαλακώσειγια περίπου 2' και προσθέτουμε και το κονιάκ.Τοποθετούμε τη βρώμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε δυνατά ώστε να δημιουργηθεί ενα ενοιαίο μίγμα.
Σε ενα ταψί σε λαδόκολα με τη βοήθεια ενός τσερκιού η κουπάτ δημιουργούμε τα κουλουράκια στρογγυλά και λεπτά. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Γαρνίρουμε με καστανόμελο και muesli.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Roasted Potatos ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ με κρούστα




ΥΛΙΚΑ :
Πατάτες
Ελαιόλαδο (Αγουρέλαιο)
Σκόρδο
Δεντρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
Χυμός Λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά , τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί
Τις πιέζουμε με μία σπάτουλα χωρίς να τις διαλύσουμε , αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και φρέσκο δεντρολίβανο.Ραντίζουμε με αγουρέλαιο και τίς ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά περίπου μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Μόλις ετοιμαστούν στίβουμε μισή κούπα φρεσκό λεμόνι ή χυμό λεμονιού.Γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου.