Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Liebster Award - Discover new Blogs





Πρίν απο μερικές μέρες η διαδικτυακή μου φίλη Ελένη από το On the Chalk Board , o Γιώργος απο το Cooking With Me , η Κική από το the chef in  kikitchen και η Μάχη Μάρρα απο το maxistinkouzina με τίμησαν και με χαροποίησαν ιδιαιτέρως δίνοντάς μου αυτό το εικονικό βραβείο " Liebster Award "  και με χαρά  θα απαντήσω στίς παρακάτω 10 ερωτήσεις σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείου που είναι και οι εξής :

1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger, o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3) Προτείνετε άλλα 10 blog με λιγότερους από 200-300 follower.
4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blog που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Οι απαντήσεις μου σε αυτές τις ερωτήσεις είναι οι εξής :

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog
Η αγάπη μου για τήν μαγειρική , την αναζήτηση συνταγών και η τήν διαρκή  μελέτη τους , αλλα καί για την αναζήτηση μέχρι και της πιό ψαγμένης συνταγής , πάντα ώστε να μαθαίνω και να εξελίσομαι σάν μάγειρας αλλά και με τήν προτροπή τής γυναίκας μου με οδήγησαν στήν δημιουργία αυτού του blog.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει :
Με ενθουσιάζει η μαγειρική και ο πειραματισμός επάνω στην τέχνη της γαστρονομίας , ή ενασχόληση με τα λαχανικά , τα καρποφόρα μου δέντρα , τα αρωματικά φυτά που καλλιεργώ στον κήπο μου , το ψάρεμα , η φωτογραφία και το κυνήγι !

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Πιστεύω πως τα σχόλια και η επικοινωνία στον διαδικτυακό κόσμο βοηθάν τους bloggers να γνωριστούν καλύτερα και να αλληλομεταδώσουν απόψεις κρητικές και γιατί όχι και ιδέες.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Στο μπλόγκ μου πέρα απο ιδιέτερες συνταγές προσπαθώ να επισημάνω και τήν γεωλογική κληρονομιά που μάς προσφέρει ο τόπος μας καθώς μας δίνει σχεδόν όλες τις απαραίτητες τις πιο ιδιέτερες αλλα και τις πιό πλούσιες πρώτες ύλες πέρα απο κάθε άλλη χώρα στόν κόσμο , καί την τύχη που έχουμε και μπορούμε και τις αξιοποιούμε σωστά !

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Δέν έχω γνωριστεί με κανένα άλλο blogger  προσωπικά αλλά η διαρκή επικοινωνία , η ανταλαγή απόψεων και εντυπώσεων μας δημιουργεί μιά ζεστή φιλική παρέα

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Φαντάζομαι ότι θα έχω αλλάξει πολλά πράγματα απο θέμα οργάνωσης καθώς είμαι νέος blogger και ακόμη γνωρίζω μόνο τα βασικά.. Φυσικά θέλω οι συνταγές μου και οι φωτογραφίες τών να βγαίνουν ακόμα πιο σωστές και όμορφες ώστε να "καλλωπιστεί" και να ομορφαίνει και να βοηθάει και άλλους αναγνώστες συνταγών και όχι μόνο
7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
Αυτό που νομίζω πώς κάνω καλύτερα είναι να τρέφω τήν όρεξη για δημιουργία και φαντασία στην μαγειρική μου

 8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Ανάλογα με τόν ελεύθερο μου χρόνο , σε γενικές γραμμές περίπου 2 ώρες την ημέρα

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Πραγματικά εκεί που δέν τα περιμένω!! 

10) Ευχές για τον αναγνώστη
Να αγαπάει την μαγειρική και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και να έχει πάντα όρεξη αγάπη και φαντασία

Με τη σειρά μου, προτείνω τα εξής  blog για το βραβείο:












Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Κρέπες με σοκολάτα , μπανάνα και μπισκότο - Pancakes with chocolate , banana & oreo bisquits

Οι κρέπες είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα  το οποίο μας συντροφεύει τα πρωινά και όχι μόνο.. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω γλυκές κρέπες με μερέντα μπανάνα και μπισκότο.Η κρέπα σαν βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σάν  πρωινό ,δεκατιανό σνάκ αλλά και σάν κυρίως γεύμα (οι γνωστές αλμυρές κρέπες - φλορεντίν, κανελόνια , κτλπ.)



Είναι σίγουρα μία λαχταριστή λιχουδιά γιά τα "παιδιά" όλων των ηλικιών!! 
Η συνταγή της ζύμης  που έφτιαξά είναι η βασική και είναι γρήγορη ,πανεύκολη και πιστεύω ότι ακολουθόντας την σωστή διαδικασία θα αποφύγουμε τυχόν κολλήματα στο τηγάνι με αποτέλεσμα οι κρέπες μας καταστρέφονται ή να καίγονται. 

Χρησιμοποίησα τα εξής υλικά :

Για την Ζύμη :                                                             

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια 
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. κονιάκ η λικέρ*

Για τήν επίστρωση χρησιμοποίησα Nutela , μπισκότα Oreo και μπανάνες 

Εκτέλεση
Ξεκινώντας με την παρασκεύη της ζύμης , σε ένα bowl χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το fouet 
Σε ένα άλλο bowl κοσκινίζουμε το αλεύρι(για πιό βελούδινη υφή) προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι την βανίλια το βούτυρο, το κονιάκ ή το λικέρ* προαιρετικά και τα χτυπημένα αυγά και μόλις αναδευθούν καλά προσθέτουμε σιγά σιγά (κορδόνι) και το γάλα μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Σε ένα μέτριο  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ώστε να λιπανθεί καλά και με την βοήθεια της κουτάλας βάζουμε λίγο απο το μείγμα μας και με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας στο τηγάνι.Περιμένουμε και μόλις ψηθεί απο την μία μεριά , αναποδογυρίζουμε με μία κίνηση του τηγανιού ή αν δεν μπορούμε , με μία σπάτουλα λεπτή πλαστικιά ,Λίγο πρίν ψηθεί απλώνουμε την nutela παντού τις μπανάνες και τα μπισκότα και έπειτα σερβίρουμε  στο πιάτο(εάν θέλουμε με την βοήθεια ενός στρόγγυλου τσερκιού κόβουμε τις κρέπες μας και σερβίρουμε σε πυργάκια).
Ο χρόνος προετοιμασίας ζύμης είναι στα 5΄ ενώ ο χρόνος ψησίματος στα 2' .. Καλή επιτυχία!!!

tips

Θεώρησα καλό σε αυτη τη συνταγή να μήν προβάλω τον θερμιδομετρητή γιατι σίγουρα θα χτυπούσε κόκκινο!!Οπότε όποιος ακολουθεί διατροφή χαμηλή σε θερμίδες κτλπ να προσέχει :)









Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Μαρμελάδα Πορτοκάλι - Orange Marmalade


Τί πιό ωραίο απο το να φτιάχνεις την δικιά σου σπιτική μαρμελάδα , και να σε συντροφεύει η γλύκα της σε κάθε πρωινό γεύμα ; 
Ίσως αυτή είναι η πιό απλή και πιό νόστιμη συνταγή μαρμελάδας με πορτοκάλι που έχω κάνει . Ο βαθμός δυσκολίας αυτής της συντάγης είναι πολυ εύκολος και γενικά η εκτέλεση είναι ευχάριστη και καθόλου χρονοβόρα καθώς για την παρασκευή της χρειάζεστε μόνο 30' ...



ΥΛΙΚΑ 
1 κ. Πορτοκάλια ώριμα
650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 ξυλ. κανέλας(προεραιτικά)
Βαζάκια

*Μπορούμε να αρωματίσουμε την μαρμελάδα μας με οποιοδήποτε αρωματικό της αρεσκείας μας όπως κονιάκ , κανέλα , λικέρ κτλπ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια (κρατάμε την σάρκα και περίπου το 1/3 από τις φλούδες ) κατόπιν βάζουμε σε μία πλασωτέ κατσαρόλα να βράσει το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει τοποθετούμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε εως ότου μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με το πηρούνι (περίπου 10΄).
Μόλις ζεματιστούν τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σινουά αφαιρώντας και πιθανά κουκούτσια . 
Περιμένουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να χυλώσουν.Μόλις πολτοποιηθούν τα ζυγίζουμε και τα προσθετουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
(Για 800γρ. πολτό χρειαζόμαστε 650γρ. ζάχαρης ) Ανακατεύουμε κ αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20' .Μόλις αρχιζει και σιγοβράζει (κοχλάζοντας) Προσθέτουμε και το εκχύλισμα της βανίλιας ή την κανέλα ή και τα δύο , ανάλογα με το τί αρωματισμό θέλουμε να δώσουμε.Μόλις πήξει και ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας με την βοήθεια ενός χωνιού , γεμίζουμε τα βαζάκια μας , τα σφραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα . Για την αποβολή ανεπιθύμητου αέρα μέσα στο βάζο.

Μετά το πρώτο άνοιγμα  ενός βάζου , η μαρμελάδα θα πρέπει να καταναλώθεί εντός 10-12 ημερών , και η διατήρηση της θα γίνεται στο ψυγείο. 

tip's : Τα βαζάκια θα πρέπει να αποστειρωθούν στο φούρνο για λίγα λεπτά 




Ενοείται πώς η μαρμελάδα μας δεν τρώγεται μόνη της καθώς χρειάζεται και την συνοδεία της ... ψωμί , γιούρτι , φρυγανιές ...













Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

It's Barbeque time

Προσπαθούμε να περνάμε σ'αυτές τις γιορτινές ημέρες ευχάριστα καθώς το μπάρμπεκιου  δέν είναι μόνο ένας ακόμη τρόπος μαγειρέματος , αλλά και διασκέδασης !


Η πιό χρήσιμη συμβουλή που μπορώ να σας δόσω για να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο μπάρμπεκιου πέρα απο τα μαγειρικά του μέρη , δέν είναι άλλη απο την συντροφιά μιάς παρέας καλών  σας φίλων καί την συνοδεία καλού κρασιού καί τσίπουρου φυσικά.... 


Ένα ακόμη συμαντικό tip που πέζει ρόλο είναι και ή επιλογή της κατάλληλης πρώτης ύλης για το ψήσιμο στην σχάρα καθώς θα πρέπει να γίνει σωστά η επιλογή στην γκάμα των κρεάτων ή των θαλασσινών.


Οδηγίες γιά την επιτυχία του BBQ :
Δέν πρέπει να παραλήψουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος καί στο μαρινάρισμα του κρέατος πρίν το ψήσουμε ανάλογα το είδος . Άλλη μαρινάδα θα φτιάξουμε για το χοιρινό , άλλη για τα πουλερικά ,καί άλλη για το αρνί και το μοσχάρι!
 Στο συγκεκριμένο bbq για τις μπριζόλες - πανσέτες σουβλάκια χρησιμοποίησα την ίδια μαρινάδα :

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού 
ρίγανη
χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι (κλαδί)
σκόρδο

Χρόνος ψησίματος :

Για τίς χοιρινές μπριζόλες για ένα καλό ψήσιμο θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά απο κάθε μεριά ενώ για ένα μέτριο ψήσιμο περίπου 5-6 λεπτά απο κάθε μεριά.

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

Για τίς πανσέτες κ παιδάκια θα πρέπει να έχει σκεπαστεί η φωτιά κ να μήν είναι τοσο έντονή γιατί λόγω του πάχους των και του λίπους υπάρχει πιθανότητα να μας καούνε

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

*Αλατίζουμε πάντα προς το τέλος  του ψησίματος και ραντίζουμε με το κλαδί του θυμαριού επαναλαμβάνοντας  ξανά μέχρι να είναι έτοιμα .



Βέβαια ένα μπάρμπεκιου με τόσες βαριές γεύσεις δεν μπορεί να φαγωθεί χωρίς την συνοδεία μιάς οποιαδήποτε  δροσερής σαλάτας η οποία θα παίξει συμαντικό ρόλο στο "σβήσιμο" των έντονων γεύσεων του κρέατος , οπότε διαλέγετε όποια σαλάτα σάς αρέσει , εγώ προτιμώ πάντα μια απλή ντοματοσαλάτα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε και λαχανικά όπως πιπεριές , ντομάτες , κολοκύθια με την ίδια μαρινάδα . Θα αποτελέσουν ωραίο ορεκτικό και μεζεδάκι για το τσιπουρο :) στήν αναμονή των κρεάτων !



 Όσο πιο ευχάριστο και χαρούμενο είναι το κλίμα πιστέψτε με τόσο πιο εύγευστα και πετυχημένα θα βγαίνουν τα bbq σας!!
                                                          

Less healthy...more delicius