Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τιραμισού * Παραδοσιακή Ιταλική Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ

120 γραμμάρια ζάχαρης


4 αυγά


500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε


Κακάο για πασπάλισμα


1 πρέζα αλάτι


Καφές espresso






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.

+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε  με το μείγμα των κρόκων.

+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει  σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε  στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.

+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους

+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ  και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.

+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά  τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.

+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα


+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

 

*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κουλουράκια Low Carb από Quaker , νιφάδες βρώμης kai μέλι




ΥΛΙΚΑ

500γρ. βρώμη 
1κ.σ. baking powder
250ml Μέλι (καστανόμελο)
100ml Κονιάκ
Muesli

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μέλι μέχρι να μαλακώσειγια περίπου 2' και προσθέτουμε και το κονιάκ.Τοποθετούμε τη βρώμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε δυνατά ώστε να δημιουργηθεί ενα ενοιαίο μίγμα.
Σε ενα ταψί σε λαδόκολα με τη βοήθεια ενός τσερκιού η κουπάτ δημιουργούμε τα κουλουράκια στρογγυλά και λεπτά. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Γαρνίρουμε με καστανόμελο και muesli.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Roasted Potatos ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ με κρούστα




ΥΛΙΚΑ :
Πατάτες
Ελαιόλαδο (Αγουρέλαιο)
Σκόρδο
Δεντρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
Χυμός Λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά , τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί
Τις πιέζουμε με μία σπάτουλα χωρίς να τις διαλύσουμε , αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και φρέσκο δεντρολίβανο.Ραντίζουμε με αγουρέλαιο και τίς ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά περίπου μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Μόλις ετοιμαστούν στίβουμε μισή κούπα φρεσκό λεμόνι ή χυμό λεμονιού.Γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Breaking the rules of flavour

 ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ set AΠΟ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ...





Το κρασί είναι το πνευματικό μέρος ενός γεύματος. Τα κρέατα και τα λαχανικά δεν είναι παρά το υλικό μέρος.
Συγραφέας - Αλέξανδρος  Δουμάς
1802-1870 

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Pizza Τηγανιτή σε Ελαιόλαδο

                 ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

ΥΛΙΚΑ:
  • 250gr ΑΛΕΥΡΙ
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
  • 250ml ΝΕΡΟ
  • ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
  • ΣΚΟΡΔΟ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
  • ΒΑΣΙΛΙΚΟ
  • Mozzarella       
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

Σε ένα Bowl βάζουμε το αλέυρι το αλατίζουμε και προσθέτουμε την μαγιά εφόσον τήν έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νέρο . Τα ζυμώνουμε και τα σκεπάζουμε αφήνοντας τα σε ζέστο μέρος για 1 με 2 ωρές.

ΓΙΑ ΤΗΝ SAUCE:

Σωτάρουμε το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε τον τοματοπελτέ , αλατίζουμε και προσθέτουμε φύλλα βασιλικού.
Αφήνουμε να σιγοβράσει όχι για πολύ γιατι πρέπει να κρατήσουμε λίγο απο την φρεσκάδα της τομάτας και τα αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεστάθει καθώς ζυμώνουμε την πίτσα μας αρκετά λεπτή και την τηγανίζουμε και απο τις δύο τις μεριές ώστε να πάρει χρώμα και να γίνει ελαφρά τραγανή.
Μόλις ετοιμαστεί την στραγγίζουμε σε ένα φύλλο χαρτί , προσθέτουμε την sauce και τρίβουμε την mozzarella η  κόβουμε σε χοντρόυς κύβους και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Extra Bio Peppers from my garden

MY PASSION FOR BIO PRODUCTS GAVE ME THE IDEA TO BEGIN MY OWN GARDEN IN CASE TO CONTROL THE VEGETABLES NOT TO HAVE ANY CHEMICAL HELP FOR GROWING AND DENVELOPED FAST AND POISONUS...ITS VERY SIMPLE AND YOU NEED TO TAKE CARE EVERY DAY THE PLANTS IN ORDER TO HAVE THE BEST RESULT.ITS ALSO AN ECONOMIC WAY TO DONT SPEND MONEY FOR THE BASIC PRODUCTS FOR OUR PASSION...THE COOKING