ΥΛΙΚΑ:
400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Κακάο για πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
Καφές espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .
+ Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.
+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε με το μείγμα των κρόκων.
+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.
+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους
+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.
+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.
+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα
+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.
400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Κακάο για πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
Καφές espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .
+ Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.
+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε με το μείγμα των κρόκων.
+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.
+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους
+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.
+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.
+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα
+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.
Ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήdelicius!!!
Αγαπημένο μου γλυκό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικά ο καφές στα γλυκά μου αρέσει πολύ.
Και εύκολο!
Καλημέρα!
Γειά σου χρυσαυγή και εμένα είναι ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά , η γεύση του καφέ σε κάθε κομμάτι που ξεκινάς να τρώς απλά δεν σαφήνει να φάς μόνο ένα!! :)
Διαγραφή