ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 250gr ΑΛΕΥΡΙ
- ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
- 250ml ΝΕΡΟ
- ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
- ΣΚΟΡΔΟ
- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
- ΒΑΣΙΛΙΚΟ
- Mozzarella
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
Σε ένα Bowl βάζουμε το αλέυρι το αλατίζουμε και προσθέτουμε την μαγιά εφόσον τήν έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νέρο . Τα ζυμώνουμε και τα σκεπάζουμε αφήνοντας τα σε ζέστο μέρος για 1 με 2 ωρές.
ΓΙΑ ΤΗΝ SAUCE:
Σωτάρουμε το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε τον τοματοπελτέ , αλατίζουμε και προσθέτουμε φύλλα βασιλικού.
Αφήνουμε να σιγοβράσει όχι για πολύ γιατι πρέπει να κρατήσουμε λίγο απο την φρεσκάδα της τομάτας και τα αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεστάθει καθώς ζυμώνουμε την πίτσα μας αρκετά λεπτή και την τηγανίζουμε και απο τις δύο τις μεριές ώστε να πάρει χρώμα και να γίνει ελαφρά τραγανή.
Μόλις ετοιμαστεί την στραγγίζουμε σε ένα φύλλο χαρτί , προσθέτουμε την sauce και τρίβουμε την mozzarella η κόβουμε σε χοντρόυς κύβους και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Καλησπέρα! Τη μαγιά την διαλύεις σε κρύο νερό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα ! Την μαγιά την διέλυσα σε χλιαρό νερό..εφόσον ήτανε ξηρή
ΑπάντησηΔιαγραφή