Τί πιό ωραίο απο το να φτιάχνεις την δικιά σου σπιτική μαρμελάδα , και να σε συντροφεύει η γλύκα της σε κάθε πρωινό γεύμα ;
Ίσως αυτή είναι η πιό απλή και πιό νόστιμη συνταγή μαρμελάδας με πορτοκάλι που έχω κάνει . Ο βαθμός δυσκολίας αυτής της συντάγης είναι πολυ εύκολος και γενικά η εκτέλεση είναι ευχάριστη και καθόλου χρονοβόρα καθώς για την παρασκευή της χρειάζεστε μόνο 30' ...
ΥΛΙΚΑ
1 κ. Πορτοκάλια ώριμα
650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 ξυλ. κανέλας(προεραιτικά)
Βαζάκια
*Μπορούμε να αρωματίσουμε την μαρμελάδα μας με οποιοδήποτε αρωματικό της αρεσκείας μας όπως κονιάκ , κανέλα , λικέρ κτλπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια (κρατάμε την σάρκα και περίπου το 1/3 από τις φλούδες ) κατόπιν βάζουμε σε μία πλασωτέ κατσαρόλα να βράσει το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει τοποθετούμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε εως ότου μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με το πηρούνι (περίπου 10΄).
Μόλις ζεματιστούν τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σινουά αφαιρώντας και πιθανά κουκούτσια .
Περιμένουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να χυλώσουν.Μόλις πολτοποιηθούν τα ζυγίζουμε και τα προσθετουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
(Για 800γρ. πολτό χρειαζόμαστε 650γρ. ζάχαρης ) Ανακατεύουμε κ αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20' .Μόλις αρχιζει και σιγοβράζει (κοχλάζοντας) Προσθέτουμε και το εκχύλισμα της βανίλιας ή την κανέλα ή και τα δύο , ανάλογα με το τί αρωματισμό θέλουμε να δώσουμε.Μόλις πήξει και ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας με την βοήθεια ενός χωνιού , γεμίζουμε τα βαζάκια μας , τα σφραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα . Για την αποβολή ανεπιθύμητου αέρα μέσα στο βάζο.
Μετά το πρώτο άνοιγμα ενός βάζου , η μαρμελάδα θα πρέπει να καταναλώθεί εντός 10-12 ημερών , και η διατήρηση της θα γίνεται στο ψυγείο.
tip's : Τα βαζάκια θα πρέπει να αποστειρωθούν στο φούρνο για λίγα λεπτά
Ενοείται πώς η μαρμελάδα μας δεν τρώγεται μόνη της καθώς χρειάζεται και την συνοδεία της ... ψωμί , γιούρτι , φρυγανιές ...
Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή! Δείχνει πολύ ωραία! Καλή σου μέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ !
ΔιαγραφήIt looks delicious :)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://byfoxygreen.blogspot.sk/
Thnx!!!
Διαγραφήμμμμμ η μαρμελαδα πορτοκαλι οπως και το γλυκο κουταλιου πορτακαλι ειναι για μενα στα τοπ μου!!!!!Μυρωδατη η μαρμελαδα σου και πανευκολη,μου αρεσε πολυ η προσθηκη κανελας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κανέλα ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι αλλά και με το μέλι πιστεύω!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ Κική για τα καλά σου σχόλια
τελεια!!!! και πανευκολη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικές φορές οι γρήγορες και απλές συνταγές έχουν φανταστικό αποτέλεσμα !
ΔιαγραφήΠράγματι οι σπιτικές μαρμελαδες δεν εχουν να κάνουν με τίποτα με αυτες του εμπορίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μέρα με την νύχτα!
Σίγουρα! Και όχι μόνο δέν ξέρουμε κάν την συστασή τους αλλά δεν μπορουμε και να εμπιστευόμαστε κάτι του εμπορίου
ΔιαγραφήΘα συμφωνήσω. Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι ότι καλύτερο. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και εγώ !
ΔιαγραφήGreat blog ! Do you want to follow each other ?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://kasjaa.blogspot.com/
Αυτό το γλυκόξινο αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Εγώ κάνω μια με εσπεριδοειδή και μέλι εντελώς διαφορετικά αλλά και η δική σου με κανέλα και βανίλια θα είναι όνειρο!! Καλό ΣΚ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ καλό Σ-Κ επίσης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον και η δικιά σου συνταγή , θα ήθελα να την chekaro εάν την έχεις ποστάρει
Την έχω κάνει απλά δεν θυμάμαι αν την έχω μεταφέρει από το παλιό μου μπλοκ στο νέο...βλέπεις εκκρεμούν ακόμα 120+ συνταγές που δεν έχω προλάβει να μεταφέρω!! Θα σου πω όταν την βρω. Φιλιά!
ΔιαγραφήPerfect blog! I love it! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή► http://melbrix-magazine.blogspot.com/
Thank you visiting my blog !
ΔιαγραφήΜου άρεσε ιδιαίτερα που έβαλες βανίλια μέσα στην μαρμελάδα σου αγαπητέ φίλε. Προσωπικά την προσθέτω σχεδόν σε όλες τις μαρμελάδες και τα γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και η κανέλα σαφώς και δένει τέλεια με το άρωμα του πορτοκαλιού.
Καλοφάγωτη.
Άσε που είναι ωραία πρώτη ύλη για ταρτάκια ή πιτάκια.
Συμφωνώ μαζί σου Πηνελόπη η βανίλια δίνει πάντα το τέλειο άρωμα με τον δικό της χαρακτήρα!
ΔιαγραφήΗ ιδανική για τους λάτρεις των εσπεριδοειδών. Μου αρέσουν εντελώς ξεπικρισμένες. Ωραίες φωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κική!Σκέφτομαι να κάνω μαρμελάδά με σανγκουίνι και μανταρινι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σαγκουίνι θα δώσει καταπληκτικό χρώμα! Εγώ έκανα πρόσφατα μανταρίνι και είναι τέλεια!
ΔιαγραφήΥπέροχη σπιτική μαρμελάδα, δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο! Προσωπικά πάντα φτιάχνω μόνη μου μαρμελάδες, έχω πολλά χρόνια να αγοράσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτιδηποτε το παρασκευαζουμε μόνοι μας ειναι και το πιό υγειηνό
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη μαρμελάδα με πορτοκαλι που λατρευω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα και μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα
:)
Καλή εβδομάδα και σε εσένα Αριάδνη!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Πόσο εύκολη είναι η μαρμελάδα σου! Και όπως το είπες δεν θέλει πολύ χρόνο! Αυτή που έχω εγώ θέλει μια μέρα και τόσο χρόνος πια δεν υπάρχει! Καταγράφεται η συνταγή σου λοιπόν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ μαρία . Το θέμα χρόνου είναι υπόθεση γιαυτό προσπαθώ και εγώ να ποστάρω εύκολες και γρήγορες συνταγές
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία !! Εναλλακτικά της κανέλας νομίζω πάει και το κάρδαμο. Άρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αρη ! δέν είχα σκεφτεί ποτέ το κάρδαμο αλλά θα το δοκιμάσω !
Διαγραφή