ΥΛΙΚΑ:
400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Κακάο για πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
Καφές espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .
+ Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.
+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε με το μείγμα των κρόκων.
+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.
+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους
+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.
+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.
+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα
+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.
400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Κακάο για πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
Καφές espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .
+ Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.
+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε με το μείγμα των κρόκων.
+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.
+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους
+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.
+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.
+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα
+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.