Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Τιραμισού * Παραδοσιακή Ιταλική Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ

120 γραμμάρια ζάχαρης


4 αυγά


500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε


Κακάο για πασπάλισμα


1 πρέζα αλάτι


Καφές espresso






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.

+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε  με το μείγμα των κρόκων.

+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει  σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε  στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.

+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους

+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ  και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.

+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά  τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.

+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα


+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

 

*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

3 σχόλια:

  1. Ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά!
    delicius!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο μου γλυκό.
    Γενικά ο καφές στα γλυκά μου αρέσει πολύ.
    Και εύκολο!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου χρυσαυγή και εμένα είναι ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά , η γεύση του καφέ σε κάθε κομμάτι που ξεκινάς να τρώς απλά δεν σαφήνει να φάς μόνο ένα!! :)

      Διαγραφή

thnx 4 your comments!!!
Ευχαριστώ για το σχόλιο!!!
keep cooking