Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

It's Barbeque time

Προσπαθούμε να περνάμε σ'αυτές τις γιορτινές ημέρες ευχάριστα καθώς το μπάρμπεκιου  δέν είναι μόνο ένας ακόμη τρόπος μαγειρέματος , αλλά και διασκέδασης !


Η πιό χρήσιμη συμβουλή που μπορώ να σας δόσω για να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο μπάρμπεκιου πέρα απο τα μαγειρικά του μέρη , δέν είναι άλλη απο την συντροφιά μιάς παρέας καλών  σας φίλων καί την συνοδεία καλού κρασιού καί τσίπουρου φυσικά.... 


Ένα ακόμη συμαντικό tip που πέζει ρόλο είναι και ή επιλογή της κατάλληλης πρώτης ύλης για το ψήσιμο στην σχάρα καθώς θα πρέπει να γίνει σωστά η επιλογή στην γκάμα των κρεάτων ή των θαλασσινών.


Οδηγίες γιά την επιτυχία του BBQ :
Δέν πρέπει να παραλήψουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος καί στο μαρινάρισμα του κρέατος πρίν το ψήσουμε ανάλογα το είδος . Άλλη μαρινάδα θα φτιάξουμε για το χοιρινό , άλλη για τα πουλερικά ,καί άλλη για το αρνί και το μοσχάρι!
 Στο συγκεκριμένο bbq για τις μπριζόλες - πανσέτες σουβλάκια χρησιμοποίησα την ίδια μαρινάδα :

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού 
ρίγανη
χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι (κλαδί)
σκόρδο

Χρόνος ψησίματος :

Για τίς χοιρινές μπριζόλες για ένα καλό ψήσιμο θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά απο κάθε μεριά ενώ για ένα μέτριο ψήσιμο περίπου 5-6 λεπτά απο κάθε μεριά.

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

Για τίς πανσέτες κ παιδάκια θα πρέπει να έχει σκεπαστεί η φωτιά κ να μήν είναι τοσο έντονή γιατί λόγω του πάχους των και του λίπους υπάρχει πιθανότητα να μας καούνε

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

*Αλατίζουμε πάντα προς το τέλος  του ψησίματος και ραντίζουμε με το κλαδί του θυμαριού επαναλαμβάνοντας  ξανά μέχρι να είναι έτοιμα .



Βέβαια ένα μπάρμπεκιου με τόσες βαριές γεύσεις δεν μπορεί να φαγωθεί χωρίς την συνοδεία μιάς οποιαδήποτε  δροσερής σαλάτας η οποία θα παίξει συμαντικό ρόλο στο "σβήσιμο" των έντονων γεύσεων του κρέατος , οπότε διαλέγετε όποια σαλάτα σάς αρέσει , εγώ προτιμώ πάντα μια απλή ντοματοσαλάτα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε και λαχανικά όπως πιπεριές , ντομάτες , κολοκύθια με την ίδια μαρινάδα . Θα αποτελέσουν ωραίο ορεκτικό και μεζεδάκι για το τσιπουρο :) στήν αναμονή των κρεάτων !



 Όσο πιο ευχάριστο και χαρούμενο είναι το κλίμα πιστέψτε με τόσο πιο εύγευστα και πετυχημένα θα βγαίνουν τα bbq σας!!
                                                          

Less healthy...more delicius










21 σχόλια:

  1. Πολυ χρησιμο το post σου, μιας που δεν εχω ιδεα απο outdoor ψήσιμο!
    Βεβαια αυτες τις μερες με τον ψώφο λίγο δυσκολο :)

    Ευχοαμαι να έχεις μια υπέροχη χρονιά με πολλά νόστιμα ψησίματα και καλή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ εύχομαι και σε εσένα να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ευχαριστούμε!
    Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά Μαρία ευτιχυσμένος ο καινούριος χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο ποστ και με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο ψήσιμο. Έρχεται ο καιρός που θα το απολαμβάνουμε. Προς το παρόν Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2015 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το ποστ θα το βαλω στα αγαπημενα μιας και το "μπαρμπεκιουινκ" ειναι συχνο σπορ της οικογενειας μου!!!!
    Less healthy more delicious. ..δυστυχώς εχεις δικαιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δικό μου συχνο σπόρ, μπορώ να πω , σχεδόν κάθε εβδομάδα κάνουμε κ απο ένα μπαρμπεκιου ασχέτος τις καιρικές συνθήκες!!!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Κυριάκο και Χρόνια Πολλά!
    Εύχομαι μια νόστιμη και δημιουργική Χρονιά!

    Όσο για το BBQ το έχω αναθέσει στον sous chef (!) μου, που είναι ο καταλληλότερος και πέρα ως πέρα ιδανικός ψήστης... Θα του μεταβιβάσω τα μυστικά σου να γίνει ακόμα καλύτερος.
    Σ΄ αυτή τη διαδικασία εγώ απλά απολαμβάνω! :)

    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ ! Η δουλειά του ψησίματος είναι κατά το μεγαλυτερο ποσοστό ανδρική υπόθεση!

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά! Καλή κ δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ επίσης , το 2015 να μπεί χαρούμενο με αγάπη κ υγεία

      Διαγραφή
  10. Μιλάμε πως "ζήλεψα" κυρίως τα ψητά λαχανικά στο bbq!!!
    E, καλά και μια καλοψημένη μπριζόλα, δεν λέω πως δεν με συγκινεί, Κυριάκο.
    Αλλά η καλή παρέα είναι σαφώς άκρως σημαντική για το bbq.

    Μια ωραία και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια , καλή χρονιά και σε εσένα

      Διαγραφή
  11. Βλέποντας τις φωτογραφίες, πραγματικά μου άνοιξε η όρεξη για ένα ωραίο BBQ!!! Σου εύχομαι καλή χρονιά και καλά ψησίματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ , σου εύχομαι και σε εσένα καλή χρονιά με υγεία κ δημιουργικότητα

      Διαγραφή
  12. wow, nice, I love vegetables on gril :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήσιμες οι συμβουλές σου!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το καλυτερο φαι ειναι το μπαρμπεκιου!!!! τελεια ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

thnx 4 your comments!!!
Ευχαριστώ για το σχόλιο!!!
keep cooking